Förslag på forskning

Vi har nu lagt till en sida här på Talbart med förslag på forskning. Har du förslag på områden med koppling till psykisk hälsa och psykiatri som behöver utvärderas och forskas kring så får du gärna mejla oss så lägger vi upp det här på Talbart.

/Anna-Karin

3 tankar om “Förslag på forskning

 1. Birgitta Fält

  Tack för era viktiga inlägg!
  Barn som anhöriga lyftes fram för några år sedan. Vad har hänt? Vilket stöd får de? Hur tillvaratas deras viktiga erfarenheter?
  Kulturyttringar- självförståelse, gemenskap, egna uttrycksformer i återhämtningsprocessen. Kanske Elisabeth Punzi o Ola Sigurdsson håller på med detta?

  Svara
 2. Anna-Karin Inläggets författare

  Tack för din kommentar Birgitta! Barn som anhöriga är ett jätteviktigt kunskapsområde tycker jag också. På kunskapsguiden finns en hel del skrivet om det. http://www.kunskapsguiden.se/barn-och-unga/Teman/Barn-som-anhoriga/Sidor/default.aspx
  Men man kanske kan utvärdera det ännu mera ur barnets perspektiv exempelvis.
  Jag vet inte om det finns så mycket forskat om kulturyttringar i återhämtningsprocessen. Jag ska kolla upp det. Det är ett väldigt intressant område tycker jag. För mig har det varit viktigt med dans och rörelse i återhämtningsprocessen men jag vet att många känner sig hjälpta av t.ex. måleri och musik också.

  Svara
  1. Birgitta Fält

   Tack för ditt svar! Ja jag tänker kultur i vid bemärkelse, både som utövare o som åhörare/åskådare. Musikterapi har t ex utvärderats på Högsbo o i Stockholm, även av körsjungande äldre forskare o jag tänker att dans o rörelse_ måste vara liknande resultat. Töres Theorell på Stressforskningsinstitutet, Sthlm, heter han. Studerat stress-reducering på hjärta, psyke o välbefinnande.
   Allt gott till er!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s